De drie honden weigerden mij te verscheuren’

* ‘De drie honden weigerden mij te verscheuren’
Majed el Shafie groeide als moslim op in Egypte. Hij wilde advocaat worden, om zich in te zetten voor religieuze minderheden. Hij verbaasde zich er vooral over dat christenen zo werden vervolgd in de moslimwereld.
Om meer te weten te komen over het christelijk geloof, besloot hij de Bijbel te gaan lezen. God gebruikte dat om hem tot geloof te laten komen in de Heere Jezus. Nadat hij zich had laten dopen, werd ook hij al snel geconfronteerd met vervolging.


Majed el Shafie

Majed el Shafie werd gearresteerd – het was in 1998 – en opgesloten in de Abu Zabel gevangenis, die bekend stond als ‘de hel op aarde’. ‘Ik werd er gemarteld,’ vertelt hij. ‘Mijn hoofd werd beurtelings in ijskoud en gloeiend heet water gehouden, ik werd geslagen, ondersteboven opgehangen. Er werd in mijn linkerschouder gesneden, tot op het bod, waarna er zout en lemoen in de wond werd gedaan. In totaal hing ik 2,5 dag aan een kruis. Ten slotte werden er drie honden op mij afgestuurd. Ik riep tot de Heere om bescherming en toen gebeurde er een heel groot wonder. Die honden weigerden mij te verscheuren. God greep in, Hij redde mijn leven.’

Later lukte het Majed el Shafie, die was veroordeeld tot de doodstraf, uit de gevangenis te ontsnappen en met een jetski naar Taba, bij Eilat, te ontsnappen. Daar werd hij opgepakt door Israel, maar door tussenkomst van de VN werd hij vrijgelaten, waarna hij politiek asiel kreeg in Canada. Vanuit Canada zet hij zich met zijn organisatie One Free World International in voor onderdrukte religieuze minderheden, met name voor christenen.
Deze voormalige moslim, die overtuigd christen is, komt ook op voor Israel. ‘Haat tegen Israel is overduidelijk antisemitisme. Ook daar strijden we tegen.’ (Bron: Faithkeepers)